RVB presenteert kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Ronde Venen Belang presenteert een lijst vol met ervaring en nieuw talent. RVB staat voor betrouwbaarheid. Gelukkig ziet de inwoner dat ook aangezien inmiddels een derde van de landelijke kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen op een lokale partij stemt. RVB is de lokale partij van onze gemeente en zet zich in voor alle inwoners, jong en oud. Het doel is om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 de grootste partij te worden. RVB staat naast je!

1 Maarten van der Greft (m) Mijdrecht
2 Yvonne van den Heerik (v) Abcoude
3 Marcelle Buitendam (v) Vinkeveen
4 Erik de Haan (m) Wilnis
5 Gert Luijer (m) Vinkeveen
6 Walter Koorneef (m) Vinkeveen
7 Roger Fernhout (m) Vinkeveen
8 Lyône van Vliet (v) Vinkeveen
9 Astrid de Deugd (v) Vinkeveen
10 Serge Kraaikamp (m) Mijdrecht

 

De kandidaten:

Maarten van der Greft is al eerder benoemd als lijsttrekker. Maarten (34) is raadslid en op dit moment is Maarten fractievoorzitter in de gemeenteraad. Maarten woont samen met zijn vrouw in Mijdrecht, is werkzaam als docent op het Veenlanden College in Mijdrecht en medeorganisator van het Vogelvrij Festival.

Op nummer twee staat Yvonne van den Heerik. Yvonne (68) is voormalig wethouder en op dit moment raadslid. Yvonne woont in Abcoude en is van huis uit juriste. Yvonne wordt geroemd vanwege haar kennis en is het juridische geweten van de partij en de gemeenteraad.

Nieuwkomer Marcelle Buitendam staat op plek drie. Marcelle (44) woont met haar twee zoons in Vinkeveen. In het dagelijks leven is zij vaksbondsbestuurder en werkt zij bij de vakbond FNV. Marcelle heeft politieke ervaring en met haar brede kennis en scherpe blik maakt zij complexe zaken een stuk eenvoudiger. Haar toegankelijkheid en nuchtere houding voor logische uitvoerbaarheid, kunnen wij goed gebruiken in de gemeente.

Erik de Haan (51), zittend raadslid, staat op nummer vier op de kandidatenlijst. Zijn drie kinderen zijn hier opgegroeid en hij is medeoprichter van twee in de Ronde Venen gevestigde bedrijven. Erik woont in Wilnis en is op dit moment werkzaam als consultant. Naast zijn politieke betrokkenheid kennen inwoners Erik vast en zeker vanwege zijn inbreng in de gemeenteraad als financieel specialist.

Gert Luijer (63) staat op de vijfde plaats van de kandidatenlijst. Gert woont in Vinkeveen en werkt als risico-adviseur bij het UWV. Gert is op dit moment fractieassistent en draait achter de schermen al volop mee. Gert zijn aandacht gaat uit naar het sociaal domein.

Op plaats zes van de kandidatenlijst staat Walter Koorneef (46). Walter woont samen met zijn vriendin en dochter in Vinkeveen. Walter is in het dagelijks leven actief als zelfstandig ondernemer in de bouw- en installatiesector. De komende periode wil Walter zich gaan inzetten voor betaalbare woningen voor onze inwoners, voor jong en oud.

Roger Fernhout (56) staat op de zevende plek op de kandidatenlijst. Roger heeft gewoond in Mijdrecht, Wilnis en Waverveen, hij woont nu in Vinkeveen. Roger is een echte Rondevener in hart en nieren. Roger is ondernemer in de foto- en printing industrie en heeft een eigen bedrijf in Mijdrecht. Roger wil zich graag inzetten voor een beter ondernemersklimaat in onze mooie gemeente.

Lyône van Vliet (47) staat op plek acht op de kandidatenlijst. Lyône heeft twee kinderen en woont in Vinkeveen. Ze werkt als coördinerend doktersassistente bij twee huisartspraktijken. Daarnaast zet zij zich in door het organiseren van lokale activiteiten. Zo organiseert Lyône o.a. de jaarlijkse 4 mei herdenking en de nostalgische Vinkeveense filmdagen. Ook is zij bestuurslid bij het Oranje Comité in Vinkeveen. Lyône wil zich voor onze inwoners sterk maken op het gebied van veiligheid en verkeer.

Op plek negen op de kandidatenlijst staat Astrid de Deugd (54). Astrid woont in Vinkeveen, is moeder van drie kinderen waar er inmiddels al twee van op zichzelf wonen. Astrid werkt als assistent boekhouder en is vrijwilliger bij het Johannes Hospitium in Wilnis. Astrid is erg begaan met ouderen in onze gemeente.

Tot slot maakt Serge Kraaikamp het tiental compleet. Serge (47) werkt als kaasboer op de markt. Serge woont in Mijdrecht samen met zijn vriendin en zoon en is actief bij korfbalvereniging Atlantis. Serge werkt als kaasboer op de markt en hij hoort daar veel over onze gemeente. Serge staat met beide benen midden in de Rondeveense samenleving. Serge luistert graag naar wat er beter kan, ombudspolitiek in de praktijk!

Bestuur

V.l.n.r Hans van Zwieten, Jaap-Jan Bulthuis en Sjaak van Breukelen.