Het ontstaan van Ronde Venen Belang

Ronde Venen Belang is ontstaan in 1988 in Mijdrecht. Een kleine groep politiek ge├»nteresseerde mensen uit Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen ergerden zich al geruime tijd mateloos aan de plaatselijke politiek. In Motel Mijdrecht werden de eerste ori├źnterende gesprekken gevoerd om te komen tot een nieuwe plaatselijke politieke partij, naast de toen al bestaande landelijke partijen en een plaatselijke Mijdrechtse politieke partij (Gemeente-Belangen).

Gemeentelijke herindeling 1989

Toen de gemeente Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen werden samengevoegd tot de nieuwe gemeente De Ronde Venen was het van belang om zo snel mogelijk te komen tot de realisering van de nieuwe plaatselijke politieke partij. Op 26 september 1988 werd de definitieve kandidatenlijst, door het toen snel benoemde bestuur van de partij, opgesteld en ingediend bij het hoofd Stembureau in Mijdrecht. Krachtens de Kieswet kregen wij op 14 oktober 1988 de machtiging tot het voeren en plaatsen van de naam van de politieke groepering – Ronde Venen Belang. Op de verkiezingslijst van de nieuwe gemeente De Ronde Venen kreeg Ronde Venen Belang lijst 2 toegewezen.

De eerste verkiezingen

De eerste verkiezingscampagne van de nieuwe partij kon toen officieel van start gaan. Een campagne waar alle andere partijen jaloers op waren en waarop de nodige kritiek los kwam. Deze verkiezingen leverden Ronde Venen Belang al meteen twee zetels op. Een niet onbelangrijke uitslag voor een nieuwe partij mede gezien het feit dat er ook nog een plaatselijke politieke partij uit Mijdrecht aan deze verkiezingen deelnam.

Jij mag het zeggen!

Sinds 1988 heeft Ronde Venen Belang deel uitgemaakt van de Rondeveense gemeenteraad. Op dit moment heeft Ronde Venen Belang tien zetels in de gemeenteraad en is Ronde Venen Belang de grootste partij. RVB maakt samen met de VVD en D66 onderdeel uit van de coalitie en levert twee wethouders in het college van B&W.

RVB is een echte inwonerpartij onze slogan is dan ook niet voor niets: Ronde Venen Belang staat naast je!