Voor de verkiezingen beloofde Ronde Venen Belang geen gekke afvalplannen. Dit betekende voor RVB het terugdraaien van de invoering van Diftar, dus niet betalen per leging of kilo. En zeker niet eens in de vier weken ophalen. Deze belofte komt RVB nu na: vanaf 1 januari 2024 krijgt de gemeente een eerlijk en eenvoudig afvalbeleid!

Vanaf 1 januari 2024 betaalt iedereen in de Ronde Venen afvalstofheffing op basis van een kleine of grote restafvalcontainer. Op deze manier beloont de gemeente inwoners als ze afval goed scheiden en zo min mogelijk restafval aanbieden. Daarnaast leegt de gemeente ook alleen nog maar gechipte containers (waar dus voor betaalt wordt!). Het restafval wordt gelukkig nog steeds eens in de drie weken opgehaald.

Hiermee zijn onverstandige en dure afvalplannen definitief in de afvalbak beland. Het verschil tussen een kleine en een grote bak wordt straks €100,-, Dit maakt het afvalbeleid eenvoudiger en eerlijker voor alle inwoners van De Ronde Venen.

Wil je meer informatie? Ga dan naar www.drvaandebak.nl.

Ronde Venen Belang staat naast je!