Gert Luijer neemt voorzittershamer over!  

Gert Luijer is de nieuwe fractievoorzitter van Ronde Venen Belang. Luijer is hiermee de opvolger van Marcelle Buitendam. Zij gaat op haar werk een nieuwe uitdaging aan die niet meer te combineren is met het fractievoorzitterschap. Marcelle Buitendam draagt nu het voorzitterschap over aan Gert Luijer. 

Marcelle Buitendam: “Mijn fractievoorzitterschap is maar van korte duur, maar er staat een stevige fractie met een hart voor de inwoner. Voor de zomer heb ik vol enthousiasme het voorzitterschap van Maarten van der Greft overgenomen. Recent kreeg ik de mogelijkheid om voor mijn werk een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik werk bij de vakbond FNV en ik mag voor de VN een steentje bijdragen voor alle waterwerkers en waterbedrijven, waar ook ter wereld. Deze uitdaging wilde ik niet laten lopen. Uiteraard blijf ik wel in de gemeenteraad, maar het fractievoorzitterschap van de grootste partij van onze mooie gemeente is niet iets dat je er zomaar bij doet. Ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie bij Gert in goede handen is.”

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar stond Gert Luijer op plek vijf op de kandidatenlijst. Gert Luijer woont in Vinkeveen en werkt als adviseur risico beheersing bij het UWV. Gert is op dit moment raadslid voor RVB en was de vorige periode al fractieassistent. Gert loopt al heel wat jaren mee in de lokale politiek.  

Gert Luijer is erg blij met het vertrouwen van de fractie en de partij. Luijer: “Ik kijk er naar uit om leiding te geven aan de grootste fractie in de gemeenteraad van De Ronde Venen. Ik ben een ander mens dan Marcelle, dus jullie zullen een ander type politicus zien. Bij Ronde Venen Belang blijft het belang van onze inwoners en inwonerparticipatie voorop staan. RVB is een echte inwonerspartij, een lokale partij die opkomt voor de belangen van de eigen inwoners. Wij kiezen vanuit gezond verstand en stellen daarbij één kernvraag aan onszelf: wat is het beste voor onze inwoners?”  

Tijdens de raadsvergadering van 6 oktober zal Luijer voor het eerst de rol van Buitendam overnemen.