Brahim Asafiati en Niek van der Maat aan het woord.

De afgelopen weken heeft Ronde Venen Belang diverse verkiesbare kandidaat raadsleden bekend gemaakt. Ook op social media krijgen de eerste tien kandidaten veel aandacht. De hoogste tijd om ook de kandidaten die lager op de lijst staan onder de aandacht te brengen. Deze RVB’ers treden niet perse op de voorgrond, maar doen achter de schermen mee en hebben een mening over wat er beter kan in onze gemeente. Op de lijst van Ronde Venen Belang staan twee jonge lokale ondernemers: Brahim Asafiati en Niek van der Maat.

Een echte ondernemer
Brahim Asafiati is zelfstandig ondernemer en heeft een autobedrijf op het Mijdrechtse industrieterrein. Brahim staat op plek 14 van de kandidatenlijst. Brahim: “Ik heb het hartstikke druk met mijn eigen bedrijf en hoef niet perse in de gemeenteraad. Ik ben betrokken bij RVB, omdat ik het eens ben met de manier van politiek bedrijven. RVB kiest wat het beste is voor de eigen inwoners. Zo wil RVB de woonkansen voor de eigen inwoners vergroten door eigen inwoners voorrang te geven bij huur- en nieuwbouwwoningen. Zo maken jongeren meer kans op een eigen woning.”  
Horecatijgers
Op plek 12 staat Niek van der Maat uit Mijdrecht. Niek is een lokale horecaondernemer en is samen met Luuk van der Vliet de eigenaar van Café de Heertjes in Vinkeveen. Niek: “Wij hebben dit café overgenomen begin 2020. Achteraf niet de allerbeste tijd om de stap naar de horeca te maken. Nu de maatregelen over zijn geeft dit ons als ondernemers een heleboel meer rust. Het zou fijn zijn als de gemeente samen met ondernemers kan kijken hoe zij kunnen worden geholpen”

Niek is in het verleden actief geweest voor het CDA, maar staat nu op de lijst bij Ronde Venen Belang. Niek: “Wat mij aanspreekt aan RVB is dat RVB een echte inwonerspartij is, niet aangestuurd door de landelijke politiek, maar opkomt voor de eigen inwoners.”