Verrast maar niet verbaasd

De Seniorenpartij heeft na een tijd van ongenoegen besloten om uit de coalitie te stappen. In een persbericht geeft de Seniorenpartij aan dat de slechte samenwerking met coalitiepartners CDA, VVD en D66 de directe aanleiding is. Ronde Venen Belang is verrast, maar niet verbaasd. “Iedereen kon zien dat de samenwerking tussen de coalitiepartijen niet bepaald soepel verliep. Bovendien ontbrak het de wethouder Becker aan concrete voorstellen en deed zij uitsluitend onderzoeken. Dat gebrek aan resultaten breekt elke wethouder een keer op, ongeacht de partij,” aldus fractievoorzitter van der Greft.

In hun persbericht verwijt de Seniorenpartij Ronde Venen Belang achterkamertjes politiek. Ronde Venen Belang herkent zich hier totaal niet in. Van der Greft: “Ook wij hebben gezien dat de samenwerking tussen de Seniorenpartij en de andere coalitiepartijen uiterst moeizaam verliep. De laatste twee commissievergaderingen werd Seniorenpartij wethouder Becker keihard aangepakt door het CDA en de VVD. De Seniorenpartij verwijt Ronde Venen Belang achterkamertjespolitiek, ze hadden beter met hun eigen coalitiepartners in de voorkamer moeten samenwerken.”

Volgens de Seniorenpartij heeft Ronde Venen Belang samen met het CDA en D66 voor een onwerkbare situatie gezorgd. “Wij voeren op de inhoud kritisch oppositie. Als het goed is is het goed en als het slecht is het slecht. De voorstellen van Seniorenpartij wethouder Becker waren elke keer gewoon niet goed genoeg. Dit vonden niet alleen wij, maar telkens weer een wisselende meerderheid van verschillende partijen,” aldus van der Greft.

Ronde Venen Belang is benieuwd naar de reactie van de overgebleven coalitiepartijen na het opstappen van de Seniorenpartij.