Als echte inwonerpartij omarmt Ronde Venen Belang lokale inwonersinitiatieven en ideeën die ontstaan vanuit de samenleving. Het inwonersinitiatief energie transitie is zo’n idee! Een aantal inwoners uit Vinkeveen, waaronder een aantal leden van Ronde Venen Belang hebben de koppen bij elkaar gestoken en een coöperatie opgericht om echt stappen te zetten in de energie-transitie.

De coöperatie wil zorgen dat er in Vinkeveen een zonneweide van ongeveer 7,5 ha wordt aangelegd. Het mag de deelnemers geen geld gaan kosten en het moet een flinke besparing op de energierekening van de deelnemers (inwoners van De Ronde Venen) gaan opleveren.

Wil je meer weten? Kijk snel op de website www.veenergie.nu voor alle informatie. Steun het project door het raadsvoorstel mee in te dienen en draag daarmee bij aan het schoner en leefbaarder maken van onze gemeente. Mooi voorbeeld van “Samen krijgen we het voor elkaar!” Vind jij dit ook een goed idee? Laat het ons weten, want jij mag het zeggen!