Veel inwoners van de gemeente De Ronde Venen maken zich zorgen over de zorg. Wat zijn de plannen van het Ziekenhuis in Woerden, hoe werkt de huisartsenpost en wat doet de praktijkondersteuner GGZ jeugd? Allemaal onderwerpen waar ook de raadsleden in de gemeente meer over willen weten. Daarom organiseren CDA en Ronde Venen Belang op 22 mei een zogenaamde voorbereidende bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit is een nieuwe vergadering die door de raad is ingesteld om meer informatie op te kunnen halen over een bepaald onderwerp. Daarbij nodigt de raad zoveel mogelijk betrokken partijen uit om zich zo goed mogelijk op besluiten te kunnen voorbereiden.

Initiatief

Initiatiefnemers van deze avond zijn Ria de Korte en Simone Borgstede van het CDA en Anco Goldhoorn van Ronde Venen Belang. Alle drie zijn enthousiast over de deelnemende huisartsen en zijn blij dat de Raad van Bestuur van het St. Antonius ziekenhuis aanwezig is om een toelichting te geven.

Huisartsenpost

Maar ook de Huisartsenpost en de bereikbaarheid daarvan is al een langlopende discussie in de gemeente. Anco Goldhoorn: “Ik ben wel benieuwd hoe de HAP echt functioneert en wat er beter kan. Het zelfde geldt voor de praktijkondersteuner GGZ Jeugd. Wat draagt deze bij voor onze inwoners?”

De initiatiefnemers zijn erg benieuwd welke aandachtspunten de huisartsen prioriteit willen geven. De informatiebijeenkomst in de raadzaal is bedoeld voor raadsleden en betrokken organisaties. Ook geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom. De start is om 19.30 uur en de bijeenkomst zal tot ongeveer 22.30 uur duren.