7 gebouwen en markante plekken in De Ronde Venen worden tussen 25 november en 10 december oranje verlicht. De gemeente De Ronde Venen sluit zich daarmee aan bij de internationale campagne Orange the World en zegt zo luid NEE tegen het geweld tegen vrouwen.

De deelname van de gemeente aan Orange the World is het gevolg van een motie die door Ronde Venen Belang werd ingediend, unaniem gesteund door de raad en overgenomen door het college. Het met oranje licht gemaakte statement is de komende weken zichtbaar op 7 plekken in De Ronde Venen. Ook de rest van de wereld kleurt oranje tijdens de ’16 Days of Action’ van Orange the World. Meer dan honderd landen doen mee en ook in Nederland hebben zich tientallen gemeenten bij de campagne aangesloten. De kleur oranje staat symbool voor een zonniger toekomst.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen en meisjes in haar leven te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent. Om aandacht te vragen voor het probleem, hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Orange the World is vooral bedoeld om bewustzijn te creëren. Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt, maar er rust een taboe op. Door er aandacht voor te vragen, hoopt Ronde Venen Belang dat de slachtoffers het eerder melden, zodat deze vrouwen en meisjes de hulp krijgen die ze nodig hebben.