Tijdens de raadsvergadering van 26 november is Erik de Haan geïnstalleerd als raadslid voor Ronde Venen Belang. Erik volgt René Bultena op die is verhuisd naar Terschelling.

Erik is 51 jaar en woont bijna 25 jaar in De Ronde Venen. Erik kent de Ronde Venen goed, want hij heeft al in Vinkeveen en Mijdrecht gewoond en nu woont hij in Wilnis.

In het dagelijks leven is Erik ondernemer en zelfstandige in de zakelijke dienstverlening, detachering, opleiding en consultancy. In 2004 heeft Erik twee bedrijven opgericht welke nog steeds gevestigd zijn in Vinkeveen. Daar maakt hij sinds 2013 geen deel meer van uit. Erik is toen zijn eigen koers gaan varen en destijds ook lid geworden van Ronde Venen Belang.

Erik is altijd een actief lid geweest, heeft onderdeel uitgemaakt van het bestuur en nu gaat hij vol enthousiasme het raadlidmaatschap oppakken. Erik: ‘Graag zet ik mij in voor de belangen van onze inwoners en een betere verbinding tussen burgers, beleid en bestuur. Mijn drie kinderen van 20, 18 en 15 zijn hier geboren en opgegroeid. Wij wonen hier allemaal met heel veel plezier. De Ronde Venen is een prachtige en veelzijdige gemeente en ik zet mij graag in voor het behoud daarvan en verbetering daarvan voor jong en oud!’