Nog niet zo lang geleden heeft Ronde Venen Belang via een motie gevraagd ten minste één geldautomaat per grote kern te behouden. Dit door bij de organisatie Geldmaat er op aan te dringen tenminste in de grote kernen één geldautomaat in de openbare ruimte beschikbaar te houden. Deze motie heeft het niet gehaald, mede doordat de betrokken wethouder aangaf dat dit geen verantwoordelijkheid van het college is.

Nu doet zich een nieuwe verschraling in het dienstverleningspakket van de banken op. In Mijdrecht is het helaas niet meer mogelijk contant geld te storten. Dit levert vooral voor de detailhandel veel problemen op, ook op het gebied van veiligheid. Ondernemers moeten nu om geld te storten naar bijvoorbeeld Woerden of Amstelveen.

Ondernemers ervaren dit als een echt groot probleem. Gezien deze problematiek heeft Ronde Venen Belang schriftelijke vragen gesteld aan het college en de oproep gedaan om hun invloed aan te wenden om de stortingsmogelijkheid weer in het leven te roepen. Vind jij ook dat de mogelijkheid om geld te storten in Mijdrecht niet moet verdwijnen? Laat het ons dan weten. Jij mag het zeggen!