Lyone Pothuizen uit Vinkeveen is een petitie gestart om aandacht te vragen voor veiligere voetgangersoversteekplaatsen in de gemeente. Ronde Venen Belang geeft inwoners graag een stem en heeft de petitie op de eigen Facebookpagina met een filmpje gedeeld. Voor de raadsvergadering van 29 november zijn er ruim 400 handtekeningen overhandigd door de initiatiefneemster aan de wethouder.

De VVD heeft schriftelijke vragen over hetzelfde onderwerp gesteld. Met vragen stellen alleen los je geen problemen op daarom heeft Ronde Venen Belang de zebra bij de horens gevat en samen met de VVD en het CDA een motie ingediend tijdens de raadsvergadering van 29 november om te komen tot veiligere voetgangersoversteekplaatsen in de gemeente. Deze motie is door de gemeenteraad unaniem aangenomen.

Hiermee wil Ronde Venen Belang bereiken dat wordt geïnventariseerd welke voetgangersoversteekplaatsen onveilig zijn en in kaart laten brengen welke eventueel kunnen worden verbeterd. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, de gemeente moet vooral de initiatiefneemster van de petitie hier bij betrekken. Zij heeft al heel veel reacties van inwoners binnen gekregen.

Daarna kan er een plan van aanpak komen om de oversteekplaatsen waarvoor het nodig is aan te pakken. Het liefst natuurlijk binnen het reeds beschikbare budget vanuit het verkeersbeleidsplan en als dit niet toereikend is dan ziet Ronde Venen Belang graag een voorstel tegemoet m.b.t. de dekking van de extra benodigde financiële middelen.
Jij mag het zeggen werkt in de praktijk. Laat ons weten wat je wil verbeteren. Daar kunnen wij wat mee en daar doen we ook wat mee! Dat kunnen we niet alleen, maar samen krijgen we het voor elkaar!