De vorige verkiezingen in 2014 hadden wij het motto: “Samen krijgen we het voor elkaar”. Ronde Venen Belang vond, maar vindt nog steeds dat inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente het samen moeten doen. In de gemeenteraad heeft Ronde Venen Belang en In het college van B&W heeft onze wethouder Anco Goldhoorn dit mede vormgegeven. Een aantal voorbeelden:

Goede zorg en ondersteuning: samen met de maatschappelijke partners en inwoners is het model van zorg en ondersteuning vormgegeven. Dit heeft geleid tot een grote klanttevredenheid van 87%.

Snel internet buitengebied: samen met de ambassadeurs en inwoners krijgen we in het buitengebied glasvezel, zodat ook daar snel internet, een eerste levensbehoefte, mogelijk wordt.

Winkels: samen met ondernemers en eigenaren in Mijdrecht en Abcoude wordt er hard gewerkt aan versterking van de winkelgebieden en met resultaat. In Wilnis en Vinkeveen is dit proces ook opgestart. De winkels zijn nu ook op zondag open.

Ronde Venen Pas: samen met de ondernemers wordt de pas ingevoerd, waardoor alle inwoners kortingen kunnen krijgen, er gespaard kan worden voor verenigingen en het zuur verdiende geld binnen de gemeente blijft. Zo houden we het voorzieningenniveau in stand.

Vinkeveense Plassen: samen met inwoners, verenigingen, belangenorganisaties en ondernemers wordt hard gewerkt aan een bestemmingsplan en behoud van het legakkerlandschap.

De Ronde Vener Werkt: samen met de ondernemers en de welzijnsstichtring wordt al het werk, betaald en onbetaald zichtbaar gemaakt om iedereen de kans op te vergroten en ondernemers de mogelijkheid te geven vacatures in te vullen.