Om de zoveel tijd begint steeds dezelfde discussie weer. Moet er een huisartsenpost komen in De Ronde Venen of niet? Ja, dat zou mooi zijn. Ronde Venen Belang heeft acht jaar geleden een compleet plan hiervoor gemaakt. Echter, de huisartsen zagen dit niet zitten, met hun drukke praktijken. En daarin is niets veranderd. Een HAP is voor noodgevallen. Waar je een HAP ook plaatst, je moet altijd reizen, want vrijwel niemand woont naast een HAP. Het probleem van openbaar vervoer midden in de nacht los je dus niet op. Indien je hulp nodig hebt en je hebt geen vervoer, komt de arts van de HAP langs. In zeer ernstige gevallen altijd 112 bellen!

Een HAP is de verantwoordelijkheid van de huisartsen en is geen gemeentelijke aangelegenheid. Nu in verkiezingstijd roepen om een HAP is niet realistisch en hiermee zet je de inwoners op het verkeerde been. Feitelijk stel je iets voor wat niet realistisch is. Veel beter is te investeren in een goede samenwerking tussen huisartsen en de gemeente. Dat gebeurt nu door onze wethouder ook. Samen met de huisartsen kunnen we heel veel mensen helpen, ook mensen die sociaal maatschappelijke problemen hebben. Daar hebben alle inwoners van de baat bij.

Wil je hier over mee praten? Laat een berichtje achter! Alleen bij Ronde Venen Belang geldt: jij mag het zeggen!