Inwoners en ondernemers storen zich enorm aan de wederom uitgelopen werkzaamheden op de Heulweg in Vinkeveen. Gisteravond (26-2) heeft Ronde Venen Belang tijdens de raadsvergadering een voorstel ingediend om hier iets aan te doen.

Ronde Venen Belang heeft de wethouder opgedragen alles in het werk te stellen om het project binnen afzienbare tijd af te ronden en een adequate communicatie richting inwoners op te zetten. Dit omdat inwoners en ondernemers erg veel overlast ondervinden van de vertraagde werkzaamheden. Daarnaast vind Ronde Venen Belang dat er een tijdelijke openstelling moet zijn op Koningsdag en dodenherdenking.

Alleen de VVD was het met Ronde Venen Belang eens. CDA wethouder David Moolenburgh vond de motie overbodig. Wel heeft hij toegezegd dat begin mei de Heulweg weer is bestraat. Er wordt begonnen met bestraten vanaf de Herenweg zodat tijdens Koningsdag en dodenherdenking op 4 mei de activiteiten zoveel mogelijk kunnen plaats vinden. Volgens de wethouder moet de Heulweg zeker in de tweede week van mei klaar zijn. Jammer dat de andere partijen de urgentie niet zien, Ronde Venen Belang is wel blij dat dankzij de inbreng en druk van omwonenden en ondernemers er nu meters worden gemaakt.

Inwoners melden het en wij gaan samen aan de slag. Alleen bij Ronde Venen Belang geldt: Jij mag het zeggen!