Het corana-virus beheerst het leven van alle Nederlanders. De gezondheid staat voorop, maar helaas worden de sociaal- en economische gevolgen lokaal steeds meer zichtbaar. Er zijn veel van onze ondernemers die niet open mogen zijn, niet open kunnen zijn of bijna geen omzet meer hebben. De oproep van Ronde Venen Belang is dan ook: vergeet deze ondernemers dus niet, ze verdienen het!

Ronde Venen Belang ziet dat ondernemers in de gemeente steeds meer last krijgen van de gevolgen van de corona crisis. Onder het motto #kooplokaal en #supportyourlocals is de gemeente een media campagne gestart en kan men via de gemeente toegang krijgen tot allerlei regelingen waarmee zzp-ers en ondernemers kunnen worden geholpen.

Met de campagne “Uit het oog, maar niet uit het hart!” wil Ronde Venen Belang samen met de ondernemersverenigingen van de kernen Vinkeveen en Wilnis oproepen om vooral die ondernemers te steunen die niet open kunnen of mogen zijn, of die bijna geen omzet meer hebben. Vergeet hen niet! Als het kan koop online bij ze of denk aan ze zodra de maatregelen weer voorbij zijn.

Eerder al heeft Ronde Venen Belang een open brief verstuurd met daarin een oproep aan alle eigenaren van winkelpanden om bijzonder coulant te zijn bij het innen van de huur. En een oproep aan onze inwoners om de veilige 1,5 meter afstand in de gaten te houden, maar om vooral lokale ondernemingen te steunen.

Laten we de handen ineenslaan en er voor zorgen dat we na de crisis nog kunnen genieten van gezellige winkelstraten. Samen kunnen we er voor zorgen dat de leefbaarheid van onze dorpen behouden blijft. En laten we vooral de ouderen niet vergeten.

Ronde Venen Belang wil oproepen om vooral die ondernemers te steunen die niet open kunnen of mogen zijn, of die bijna geen omzet meer hebben. Vergeet hen niet, als het kan koop online bij ze of denk aan ze zodra de maatregelen weer voorbij zijn.

Als laatste willen wij onze inwoners oproepen om echt 1,5 meter afstand te houden zodat we de verspreiding van het virus kunnen stoppen. Heeft u ook ideeën hoe het beter zou kunnen? Laat het ons dan weten en gaan wij ermee aan de slag. Jij mag het zeggen en denk eraan, Staysafe!