Ronde Venen Belang maakt zich ernstig zorgen over de voortgang van aanleg van snel internet in het buitengebied. Het gaat om het vergunnen van zogeheten PoP’s (Point of Presence). Dit zijn kleine gebouwtjes waar de glasvezel van ca. 2500 woningen worden gebundeld en waar signalen worden versterkt. Omdat hiervoor de vergunningen uitblijven trekt Ronde Venen Belang nu aan de bel.

Begin 2018 is de vraagbundeling van Glasvezel Buitenaf succesvol afgerond. Meer dan 53% van de adressen in het buitengebied had aangegeven glasvezel te willen en heeft daar een contract met een provider voor afgesloten. Sindsdien is er voor de buitenwereld weinig gebeurd.

Glasvezel Buitenaf heeft in februari aangegeven een aannemer te hebben gevonden. BAM gaat de aanleg verzorgen. Niets meer aan de hand zou je denken, maar niets lijkt minder waar. Naar verluid – en dat heeft een van de ambassadeurs aan het college in een brief laten weten – spitst de vraag zich toe tot het vergunnen van 5 PoP’s( (Point of Presence) in het buitengebied.

Hiervoor worden de vergunningen niet afgegeven. Ronde Venen Belang maakt zich daarom zorgen of snel internet in het buitengebied op korte termijn wordt gerealiseerd en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.